Gör en badrumsrenovering och öka värdet på bostaden

Planerar du att sälja din bostad inom en snar framtid? Eller vet du med dig att du kommer att flytta inom ett-tre år? Då kan du göra en badrumsrenoveringar malmö för att öka värdet på bostaden.

Öka värdet på bostaden

Det finns två anledningar att vilja öka värdet på bostaden: inför en försäljning och för att få bra ränta på bolånet och andra lån. När det står i en bostadsannons att badrummet är nyrenoverat/nyligen nyrenoverat så ökar intresset för många spekulanter. De flesta personer vill bara få flytta in i ett riktigt fräscht hem och inte behöva göra en badrumsrenovering det första som de gör. Det kan också vara klokt att du går ut på bostadssajter och jämför med liknande bostäder i ditt område. Kan du se en korrelation mellan köksrenovering, badrumsrenovering, insatt kamin eller pool och ökat försäljningspris? Förutom att du kan få ut mer pengar när du ska sälja bostaden, så är det också ett smart sätt för att snabbare bli skuldfri. Ju mer pengar eller större förmögenhet du har, desto lägre ränta kommer banken att begära av dig. Det gäller både bolånet och andra lån. Du är helt enkelt en intressantare och säkrare kund hos bankerna.

Badrumsrenovering för att säljaHantverkares verktyg

Om målet är att öka värdet på bostaden för att du vill sälja, så är det smart att du tänker igenom vad som är intressant för andra personer. Golvvärme i badrummet är alltid uppskattat. Har du ett mindre badrum bör du överväga att bygga ut badrummet om det är möjligt. Stort badrum är alltid positivt i en annons. Och i vardagslivet. Tänk igenom tvättmöjligheter, och om möjligt att både ha badkar och dusch.

Lägre ränta på lånen

Om ditt mål är att sänka räntan på ditt lån behöver du beräkna kostnaden av badrumsrenoveringen, värdeökningen samt ROT-avdraget. Målet är ju att du ska gå ekonomiskt plus. Det lån som du tar för själva badrumsrenoveringen får inte äta upp räntan på lång sikt. Dock kommer din bostad troligtvis att öka i värde, vilket medför att badrumslånet betalar sig självt.  När byggfirman är klar anlitar du en mäklare för en värdering av din bostad. Med den nya värderingen går du till banken. Nu har du mer kött på benen än sist du förhandlade om din ränta. Fokusera både på bolånet, lånet för badrumsrenoveringen och eventuellt andra lån. Målet är att minska din ränta på alla lån så mycket som möjligt. Vet du med dig att du snart ska få en löneökning eller få ut ett arv är det klokt att vänta med bankbesöket till efter löneökningen eller arvsutdelningen. Allt du har att komma med till banken kommer att gynna dig.