Flyttips som förenklar flytten 

Många som inte flyttat på länge har förträngt hur mycket arbete det faktiskt innebär att flytta. Det tar tid, kräver planering och är arbetskrävande. Det är många moment som ofta behöver fixas inom tidspress. 

Skaffa packningsmaterial 

Bra packningsmaterial förenklar flytten oerhört mycket. Om du har begränsad budget eller dåligt med förvaringsutrymme kan det vara smart att höra med vänner och familj om de har några flyttkartonger att låna ut. Om du anlitar din flyttfirma för flytten kan du ofta få låna flyttkartonger av dem. Förutom flyttkartonger kan du få stor användning av att köpa packpapper, tejp och flyttfiltar för att transportera alla saker säkert och effektivt. 

Sortera och rensa 

I samband med flytten kan det vara lämpligt att sortera och rensa. Rensa bort saker du inte vill ta med i flytten och börja sortera inför packningen. Många underskattar hur mycket saker de faktiskt har. När du väl börjar gräva i garderober och förvaringsutrymmen kommer du säkert hitta ett och annat som du glömt att du har. 

Packa smart 

För att flytten ska bli så enkel och smärtfri som möjligt bör du lägga ner mycket tid och energi på packningen. Om du packar majoriteten av dina saker i likadana flyttkartonger kommer lådorna bli enklare att transportera. De kan staplas på varandra, vilket innebär att mer får plats i flyttbilen. Märk även alla flyttlådor och för ett register eller något slags system för att hålla koll på vilka saker som finns i vilken låda. Det kan även vara smart att markera ut de ömtåliga flyttkartongerna så de som flyttar hanterar dessa kartonger med extra försiktighet. Om du anlitar en flyttfirma för flytten kan det vara extra smidigt att markera ut kartongerna tydligt. Då vet flyttarbetarna exakt var alla kartonger ska placeras, vilket möjliggör för en enklare och smidigare flytt. Om du flyttar själv kan en pirra vara en prisvärd investering om du har mycket tunga ägodelar. Lägg upp de tunga kartongerna på pirran och skona ryggen. 

Planera flyttstädningen 

Kom ihåg att planera för flyttstädningen i god tid innan flytten. Vissa moment av flyttstädningen kanske du till och med kan ta i förväg, förutsatt att du inte anlitar professionell städhjälp. Om du ska flyttstäda själv kan du effektivisera städningen enormt om du kan få hjälp av en vän eller familjemedlem. Det blir även väldigt mycket roligare att städa tillsammans och avsluta dagen med en pizza än att städa själv!